Orchestra de suflători “Valahia” invită giurgiuvenii la concerte în Parcul Alei

Orchestra de suflători “Valahia” invită giurgiuvenii la concerte în Parcul Alei

Stagiunea concertelor în aer liber din acest an, susţinute de Orchestra de suflători “Valahia” a Centrului Cultural Local “Ion Vinea”, va debuta joi, 17 iulie, în Parcul Alei, de la ora 19.00, dacă şi condiţiile meteorologice vor fi favorabile. Este deja al X-lea an în care artiştii instrumentişti conduşi de dirijorul Virgil Peţanca le oferă giurgiuvenilor, în fiecare vară, reprezentanţii muzicale în parcurile din oraş, locaţia stabilită pentru acest sezon fiind foişorul din Parcul Alei.
Din repertoriul orchestrei nu va lipsi muzica de promenadă: marşul, polka, valsul, muzica uşoară dar şi celebre arii de muzică clasică, concertul urmând să se desfăşoare în intervalul orar 19.00-20.00, pentru toţi giurgiuvenii ce vor da curs invitaţiei organizatorilor.
Orchestra de suflători “Valahia” este una dintre cele mai apreciate din ţară, având în componenţă toate familiile de instrumente impuse de o astfel de structura şi încă de la înfiinţare, din anul 2004, a susţinut concerte de promenadă în aer liber din dorinţa de a reînvia o veche tradiţie locală.
În măsura în care starea vremii va permite, concertele în aer liber organizate de Centrului Cultural Local “Ion Vinea” se vor desfăşura săptămânal, în fiecare seară de joi, de la ora 19.00, în locaţia mai sus amintită, până la mijlocul lunii septembrie.
Artiştii instrumentişti se pregătesc să participe vara aceasta la două evenimente importante de gen, la Galaţi (8-10 august) şi la Piteşti (29-31 august), acolo unde sunt foarte bine primiţi de fiecare dată.

Ultima modificare: 15.07.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Croazieră pe Dunare efectuată de austriacul Rainer Prohaska

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.